APK

APK-keuring

De APK is een verplichte keuring van de auto die jaarlijks terugkomt. Voorkom een boete, want het laten uitvoeren van een APK is verplicht door de overheid. Maak daarom op tijd een afspraak voor uw auto. De APK keuring is ook belangrijk voor uw eigen veiligheid en die van anderen in het verkeer. Uw monteur signaleert tijdens de keuring tijdig of bepaalde onderdelen aan vervanging toe zijn. Zo zijn remmen voor uw veiligheid een belangrijk onderdeel. Als uw remmen niet goed functioneren en u rijdt daarmee door, brengt dit gevaarlijke situaties met zich mee.

Controle van uw auto

Tijdens een APK keuring worden de veiligheids- en milieuaspecten van uw auto gekeurd. Uw auto wordt op een groot aantal punten nagekeken.

Centraal staan:

  • De verkeersveiligheid:
    remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
  • Het milieu:
    de uitlaatgassen
  • Algemeen:
    het kentekenbewijs, de voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.

Roetmeting

Auto’s met een dieselmotor én met een bouwjaar van 1980 of later ondergaan tijdens de APK een roetmeting. De hoeveelheid roet die de auto uitstoot wordt gecontroleerd door de motor onbelast en volgas te laten draaien. Bij deze meting is het van groot belang dat u het voertuig in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen.

Een uitgebreid overzicht van de keuringspunten leest u op www.apk.nl.

Welk bedrag wilt u lenen?

Bereken vrijblijvend het maandtermijn