Airco onderhoud

Een airco is niet onderhoudsvrij. Per jaar verliest een airco installatie gemiddeld 10% koudemiddel. Koudemiddel zorgt naast koeling ook voor smering van het systeem. Door gebrek aan smering van het systeem, kan ernstige schade aan het systeem ontstaan.

Kies voor jaarlijks onderhoud aan uw airco systeem. Het pollenfilter (interieurfilter) houdt  stof, koolstofdeeltjes en pollen tegen. Ook zorgt dit filter voor een betere luchtkwaliteit in uw auto. Schimmels hebben een ideale leefomgeving in het kachelhuis, daar is het donker en vochtig. Daarom adviseren wij om minimaal een keer per jaar uw airco te laten reinigen en zo de groei van bacteriën tegen te gaan.

Airco-installatie controleren  voorkomt problemen

De airconditioning in de auto heeft jaarlijks onderhoud nodig. Laat u dit achterwege, wordt u binnen de kortste keren geconfronteerd met een defect systeem. Dat is vaak als het net even niet uitkomt. Met een jaarlijkse controle voorkomt u ook hoge  reparatiekosten.

Aircoservice

Bij Aircoservice  legen wij het airco systeem. Vervolgens wordt het  afgeperst, gevacumeerd en gevuld met de juiste hoeveelheid koelmiddel. We voegen olie toe en het systeem en controleren lekdichtheid en werking.

Airco cleaning: intensieve reiniging  en geurbehandeling

Heeft u nare luchtjes bij het aanzetten van de airco? Met  de intensieve airco cleaning verwijderen wij schimmels en bacteriën met een frisse reiniger. Zo heeft u weer optimaal plezier van uw airco systeem.

Airco systeem spoelen

Bij een kapot gelopen compressor kan er slijpsel in het systeem komen. Om schade na reparatie te voorkomen adviseren wij om het systeem te controleren en grondig te spoelen.

Fluor toevoegen

Fluor toevoegen bij aircoservice en reparatie aan systeem.

Welk bedrag wilt u lenen?

Bereken vrijblijvend het maandtermijn